دانشگاه شیراز (مرکز نوآوری و کارآفرینی)
در گام جدید یک دوره متنوع از مباحث اساسی «زیست بوم نوآورانه و کارآفرینانه دانش بنیان» توسط مدرسین مجرب سطح ملی پوشش داده شده است.
دانشگاه صنعتی امیرکبیر (انجمن کارآفرینی)
فعالیت های مرکز پژوهش، کارآفرینی و ارتباط با صنعت در راستای تحقق بخشیدن به فعالیت های علمی پژوهشی دانشجویان و حمایت از طرح های پژوهشی، بسط و توسعه فضای ایده پردازی و جمع آوری ایده های دانشجویی، ترویج فرهنگ کارآفرینی و حمایت علمی و مالی از کارآفرینان تعریف شده است. در حال حاضر این مرکز توسعه فضای اشتغال و کارآفرینی در جامعه دانشجویی را در محوریت فعالیت های خود قرار داده است.
دانشگاه علم و صنعت ایران(واحد کارآفرینی)
در سال 1379، در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان سنجش آموزش کشور (دبیرخانه طرح کاراد) آیین نامه ایجاد مرکز کارآفرینی در دانشگاه ها تدوین گردید.مرکز کارآفرینی دانشگاه علم و صنعت ایران فعالیت خود را از سال 1380 آغاز نمود.
خانه کارگر
به منظور نیل به اهداف والای اسلام ناب محمدی (ص) خانه کارگر به عنوان یک تشکیلات معتقد به ولایت فقیه وملتزم به قانون اساسی برای هدایت وسازماندهی نیروهای مدافع حقوق محرومین ومستضعفان تشکیل میگردد تا در...
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
صیانت از نیروی کار با تأکید بر ارتقای بهره وری نیروی کار
ارتقای شاخصهای فرهنگی و اجتماعی کارگران و کارفرمایان
ایجاد تعادل در بازار کار
افزایش سهم بخش تعاون در اقتصاد ملی
توسعه و ارتقای شاخصهای رفاه اجتماعی
کاهش نرخ بروز آسیب های اجتماعی
گسترش و ارتقای بیمه های اجتماعی
پایداری و تعادل بین منابع و مصارف صندوق های بیمه اجتماعی
ارتقای کار آمدی نظام اداری و بهبود اثر بخشی نقش حاکمیتی وزارت متبوع در راستای انجام ماموریت ها.
موسسه کار و تامین اجتماعی
ارتقاء سطح دانش و آگاهی گروههای سه گانه کار شامل نمایندگان گروههای کارگر و کارفرما،اعضای تشکلها،هیأت ها،کمیته ها و نهادهای کارگری و کارفرمایی مدیران موسسات مشاوره شغلی و کاریابی های غیردولتی، کارآفرینان، اعضای مراجع حل اختلاف و همچنین مدیران و كاركنان وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي و سازمان های وابسته بعنوان مأموریت اصلی موسسه مندرج در ماده واحده قانون تأسیس از سوی مدیریت آموزش پیگیری می شود.
موسسه آموزش عالی کار
موسسه آموزش عالی کار با هدف تعلیم و تربیت منظم و برقراری پل ارتباطی میان صنعت و دانشگاه می کوشد تا با ارائه آموزشهای تخصصی و کاربردی و در نظر گرفتن نیازهای آموزشی جامعه کار که از ضروریات نظام آموزش عالی کشور به شمار می رود سهمی در ارتقای سطح علمی کشور داشته باشد .این موسسه در سال 1374 در سه واحد آموزشی قزوین ، خرمدره و رفسنجان طبق مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری تاسیس گردید.
مرکز کارآفرینی دانشگاه صنعتی اصفهان
تلاش در ترويج كارآفريني به عنوان يك فلسفه زندگي در دانشگاه، دانشجويان، اساتيد در مدت دهسال آينده
تلاش در توانمند سازي دانشجويان دانشگاه از طريق ايجاد انگيزه، ارتقاء دانش، مهارتها و نگرشهاي كارآفرينانه
مشاوره امور كارآفريني در قلمرو دانشگاه
ترويج و گسترش فرهنگ، دانش و مهارت كارآفريني
تلاش در تغيير و بازآفريني در ابعاد و اركان دانشگاه شامل: ساختارها، فرآيندها، فرهنگ، فناوري و ....
تلاش در نهادينه سازي روح و تفكر كارآفريني در ابعاد مختلف پژوهشي، آموزشي، فرهنگي، دانشگاه از طريق شناخت مؤلفههاي دانشگاه كارآفرين در هر كدام از ابعاد مختلف
گروه طب کار
تاريخچه گروه طبكار به بيش از 45 سال پيش بازميگردد كه گروه آموزشي پزشكي قانوني و طبكار در طبقه دوم دانشكده پزشكي دانشگاه علوم پزشكي تهران مشغول فعاليت بوده و مسئوليت تدريس درس طبكار و مسموميتها را براي دانشجويان پزشكي برعهده داشته است. دوره فعاليت جديد و رسمي گروه طب كار بعنوان اولين گروه آموزش تخصصي اين رشته در كشور از سال 1373 آغاز ميشود. در مهرماه 1374 با ورود اولين دوره دستياران اين گروه عملاً وارد فاز جديدي از فعاليتهاي آموزشي خود گرديد و در شهريور ماه سال 1377 اولين متخصصين طبكار آموزش يافته در اين گروه فارغ التحصيل شدند.
صندوق کارآفرینی امید
صندوق کارآفريني اميد، بر اساس رويکردِ جديدِ حمايت ازکسب و کارهاي خرد بازارمحور با روش تأمين مالي خرد (micro finacing)، وظايف مهم و مغفول مانده اي را در زنجيره حمايت هاي دولتي از توليد در بخش خصوصي بر عهده خواهد داشت. براي تببين اين نقش، لازم است با نگاهي گذرا به تلاش هاي همسو با تأسيس چنين نهادهايي در کشورهاي همگن و روبه توسعه پرداخته شود.
صندوق بازنشستگی کشوری
ايجاد سيستم خودکفا بر اساس مطالعات علمي و تمهيد نظام مناسب جهت پرداخت حقوق بازنشستگان و وظيفه بگيران با بهره گيري از روشهاي نوين طراحي و بهره برداري از سيستمها و تجهيزات پيشرفته در جهت پرداخت و انجام تعهدات و اخذ درآمدها
بهره برداري اقتصادي و اطمينان بخش از موجودي صندوق از طريق سرمايه گذاري در فعاليتهاي اقتصادي و بازرگاني مفيد
ارائه پيشنهادهاي کارشناسي جهت تصويب مراجع ذيصلاح بمنظور ارتقاء وضع معيشتي بازنشستگان و وظيفه بگيران
شرکت تجارت الکترونیک اول
امروزه با گسترش بازارهای جهانی و توسعه ابزارهای ارتباطی، تجارت جهانی دچار دگرگونی های عظیمی شده است. در حال حاضر کسب و کارهای سنتی رو به سوی بهره برداری از ظرفیت ها و قابلیت های بالقوه ای آورده اند که تجارت الكترونیك، به عنوان یك اهرم ، رقابت و هم افزایی برای آن ها فراهم نموده است. در این دوره تجارت الکترونیک ابزاری برای افزایش كارایی و توانمندی کسب و کارها به منظور یافتن بازارهای جدید و رویارویی با تغییرات مداوم و عمیق بازارها است.
سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور
در اجرای ماده 12 قانون حمایت از حقوق پدید آورندگان نرم افزارهای رایانه ای و حمایت عملی از حقوق یادشده درآن، با تلاش بی وقفهی دستاندرکاران صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور، جهت نظم بخشی و ساماندهی فعالیت های تجاری رایانه ای مجاز، سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور با هدف تنظیم گری مناسبات بخش خصوصی و دولت و مشارکت موثر در ساماندهی امور تجاری رایانه ای براساس قانون حمایت از پدیدآورندگان نرم افزار (مصوب 4/10/1379 مجلس شورای اسلامی) و آیین نامه مصوب هیات وزیران (مصوب 24/4/1383) از تیرماه سال 1384 فعالیت خود را آغاز نمود و با ادغام انجمن شرکتهای انفورماتیک ایران به عنوان سازمانی مردم نهاد در شش سال گذشته در این زمینه فعال بوده است.
سازمان ملی کارآفرینی ایران
تسهیل بهبود فضای کسب و کار از طریق تصحیح قوانین و مقررات مربوط به کسب و کار
ایجاد هماهنگی برای سیاست گذاری و اقدام در جهت کاهش ریسک های مربوط به سرمایه از بین بردن فضای عدم اطمینان در حوزه سرمایه گذاری در کشور
تلاش در جهت مقررات زدایی در حوزه کسب و کار
ایجاد هماهنگی برای سیاست گذاری و اقدام در جهت ایجاد فضای رقابت پذیری در زیست بوم کارآفرینی کشور
بازی کردن نقش واسطه ای و هماهنگ کننده جهت بهبود تعاملات میان نهاد های حاکمتی و بخش خصوصی در حوزه کارافرینی
ایجاد هماهنگی برای سیاست گذاری و اقدام در جهت توانمند سازی کارافرینانه صاحبان، مدیران و کارکنان کسب و کارهای خصوصی.
تسهیل توسعه نظام مند رابطه و همکاری دانشگاه ها با کسب و کارهای خصوصی.
کمک به ترویج فرهنگ کارافرینی در جامعه و حمایت از کالای ایرانی
ایجاد هماهنگی برای تسهیل همکاری، هماهنگی و تعامل نظام مند بین قوای سه گانه و نهادهای حاکمیتی برای ایجاد یکپارچگی و ثبات و اثربخشی در سیاست ها و اقدامات اقتصادی.
ایجاد هماهنگی برای تسهیل همکاری، و تعامل نظام مند بین قوای سه گانه با کسب و کارهای خصوصی به منظور پایش نتایج سیاست ها.
سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران
سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در سال ۱۳۴۸ با ماهیت شرکت سهامی دولتی ( ۷۷.۲ درصد سهم دولت و ۲۲.۸ درصد سهم تعاونیهای روستایی و کشاورزی) و به صورت نامحدود تأسیس شد و اساسنامه آن در سال ۱۳۴۸ به تصویب کمیسیونهای مجلسین سابق رسید و شکل قانونی به خود گرفت و هیأت دولت مأمور اجرای آن گردید.
با توجه به مفاد ومواد اساسنامه قانونی این سازمان ، وظیفه توسعه روستایی وبخش کشاورزی از طریق تعاونیها و تشکلها بر عهده این سازمان قرار گرفته است.
سازمان تامین اجتماعی
سازمان تأمین اجتماعی یک سازمان بیمهگر اجتماعی است که مأموریت اصلی آن پوشش کارگران مزد و حقوق بگیر (به صورت اجباری) و صاحبان حرف و مشاغل آزاد (به صورت اختیاری) است. جمعیت تحت پوشش این سازمان، شامل حدود 13 میلیون نفر بیمه شده و بیش از 3 میلیون نفر مستمریبگیر است که با درنظر گرفتن افراد خانواده بیمهشدگان، جمعیت تحت پوشش این سازمان برای خدمات درمانی به بیش از 41 میلیون نفر میرسد.
دانشگاه فنی و حرفه ای
دانشگاه فنی و حرفه ای به عنوان تنها دانشگاه متولی آموزش عالی فنی و حرفه ای در کشور، از سال 1390 با مجوز رسمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کار خود را آغاز نموده است. دانشکده و آموزشکده های فنی و حرفه ای به عنوان واحدهای زیرمجموعه این دانشگاه، سابقه ی بیش از چهل سال فعالیت آموزشی داشته و از اولین مراکز آموزش عالی کشور هستند که در تداوم مسیر تحصیلی دوره متوسطه فنی و حرفه ای (هنرستان های فنی، کشاورزی، حرفه ای، تربیت بدنی) فعالیت داشته اند اما تأسیس این دانشگاه و تفکیک آن از وزارت آموزش و پرورش به سال 90 بر می گردد.
دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران
از آنجا که در سند چشم انداز بیست ساله جمهوری اسلامی بر اقتصاد دانش محور تاکید شده و همچنین تامین نیارهای تخصصی برنامه چهارم توسعه کشور مورد توجه برنامه ریزان واقع شده، از این رو، هیات امنای دانشگاه تهران در اردیبهشت ماه 1386 تاسیس دانشکده کارآفرینی را به تصویب رساند. در زمان تاسیس، این دانشکده، به عنوان نخستین دانشکده کارآفرینی در ایران و خاورمیانه به حساب آمده است. در راه تاسیس دانشکده کارآفرینی حمایت مادی و معنوی وزارت کار و امور اجتماعی با اجرای مصوبه شورای عالی اشتغال بسیار راهگشا بوده است. هرچند که هموار سازی چنین راهی با امضای تفاهم نامه بین وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و کار و امور اجتماعی در بهمن سال 85 امکان پذیر گردید.
سازمان بین المللی دانشگاهیان
دانشجویان در تمام دنیا به عنوان سرمایه های جامعه شناخته می شوند و مورد حمایت های خاص قرار می گیرند.
سازمان علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) با حمایت از سازمان ISIC، تلاش می کند تا امکان زندگی دانشجویی را در سراسر دنیا تسهیل کند و این امتیاز، برای دانشجویان کشور ایران نیز طی سال های اخیر مهیا شده است.
بیمه کارآفرین
شرکت بیمه کارآفرین در انواع بیمه های زندگی و غیر زندگی به فعالیت مستقیم بیمه گری می پردازد و از محل سرمایه، ذخائر و اندوخته های فنی و قانونی در چارچوب ضوابط مصوب شورای عالی بیمه، سرمایه گذاری می نمایند.
بانک کارآفرین
بانک کارآفرین فعالیت خود را با مشارکت اعضاء انجمنهای مدیران صنایع، شرکتهای ساختمانی، تاسیساتی و تجهیزاتی، جامعه مهندسان مشاور ایران، جامعه مهندسان مشاور معمار و شهرساز و گروهی از کارشناسان بانکی و مالی، با اخذ مجوز از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و با سرمایه 30 میلیارد ریال تحت عنوان «شرکت اعتباری غیربانکی کارآفرینان» آغاز نمود و در تاریخ 18 آذر 1378 تحت شماره 157915 در اداره ثبت شرکتهای تهران به ثبت رسید.
بانک صنعت و معدن
بانک های توسعه ای ، بانکهایی هستند که به منظور تسریع و تسهیل توسعه اقتصادی یک کشور، از طریق تجهیز و تخصیص منابع میان مدت و بلندمدت و تشویق و ترغیب بخش خصوصی در کمک به توسعه اقتصادی، نقش آفرینی می کنند. وجه تمایز این بانک ها با بانک های تجاری در این است که بانک های توسعه ای معمولاً در طرح های پرریسک و دیر بازده سرمایه گذاری می کنند که بانک های تجاری تمایل چندانی به آن ندارند.
اتحاديه مركزي تعاونيهاي روستايي و كشاورزي ايران
اتحاديه مركزي تعاونيهاي روستائي و كشاورزي ايران در زيرمجموعه خود ۳۱ اتحاديه استاني و۳۰۱ اتحاديه شهرستاني و۲۸۴۶ شركت تعاوني روستائي وحدود ۱۰ هزار فروشگاه مصرف و۱۱ هزار جايگاه عرضه سوخت و۵/۴ ميليون نفر عضو توليد كننده كه با اعضاء خانواده جمعيتي بالغ بر بيست ميليون نفر از روستائيان كشور را شامل ميشود تحت پوشش دارد.
اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی
اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی نزدیک به یک سال است کار را در حوزه اعطای مجوز به کسب و کارهای اینترنتی با هدف تسهیل کسب و کارها در بستر فضای مجازی شروع کرده است.
اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نرم افزار ایران
اتحادیه توليدكنندگان و صادرکنندگان نرم افزار ایران در جهت سازماندهي و قانونمند كردن توليد و صادرات نرم افزار و به منظور تنظيم بازار و بهبود وضع اقتصادي مؤسسات، شركتها و اشخاص حقيقي توليد كننده، صادركننده و ارائه كننده خدمات نرم افزاري و استاندارد سازي نرم افزار هاي رايانه اي وهمچنین سیاست های دولت جمهوری اسلامی ایران در جهت توسعه صادرات غیر نفتی کشور اتحاديه صادركنندگان نرم افزار ايران در مهرماه سال 1380 تحت پوشش اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران تاسیس شد. این اتحادیه به عنوان تنها تشکل متمرکز در خصوص توليد و صادرات نرم افزار کشور از زمان تاسیس خود حرکتی آرام و رو به جلو نسبت به سال های گذشته داشته است.
اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران
ارائه نظرات مشورتی به قوای سه گانه و همکاری با دستگاههای اجرایی
ایجاد هماهنگی و همکاری بین بازرگانان و صاحبان صنایع، معادن و کشاورزی
برقراری ارتباط با اتاقهای بازرگانی سایر کشورها
تشکیل نمایشگاههای داخلی و خارجی
کوشش برای شناسایی بازار کالاهای صادراتی ایران
تشویق و ترغیب سرمایهگذاری داخلی در امور تولیدی